Selected
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language

 

Το γιατί και το πώς των σχημάτων και των μετρήσεων των πανιών σκίασηςΔεδομένου ότι η τάνυση είναι πολύ σημαντική για τη μακροζωία, ο στόχος είναι να έχουμε ένα πανί που να φαίνεται καλό και να είναι καλά τεντωμένο. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό όσο πιο απλό γίνεται και ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί απαιτούμε κάποιες πληροφορίες και πώς αυτές χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε πολύ καλά πανιά σκίασης.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΣΚΙΑΣΤΙΚΑ ΣΑΛΙΑ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΚΡΑ!Κατανοώντας γιατί τα πανιά έχουν παραβολική καμπύλη σε κάθε πλευρά.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι όλα τα πανιά σκίασης που διαθέτουμε έχουν παραβολικά καμπυλωτά άκρα. Χωρίς καμπύλη δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί καλή τάση στο πανί σκίασης.

Η καμπύλη είναι κοίλη (προς τα μέσα) και στο μέσο της θα είναι περίπου 5% του μήκους της πλευράς. Καθώς το πανί σκίασης τεντώνεται, αυτό μειώνεται σε 2% έως 4% - ανάλογα με την ένταση.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο ως παράδειγμα, αλλά η αρχή είναι η ίδια για όλα τα σχήματα.
 1. Η απόσταση μεταξύ δύο οποιωνδήποτε σημείων στερέωσης πρέπει να μειωθεί (προς την κατεύθυνση της τάνυσης) κατά τόσο ώστε να χωρέσει ένας εντατήρας και μια αγκύλη D σε κάθε άκρο.
 2. Αν το σημείο από σημείο σε σημείο ήταν 1000 cm θα μειωνόταν κατά 32 cm σε κάθε άκρο που σημαίνει ότι η πλευρά του πανιού σκίασης θα ήταν 936 cm
 3. Αν τα 936 cm ήταν ευθεία τότε όταν εφαρμόζεται η τάση το αποτέλεσμα είναι να τεντωθεί ο ιμάντας - τίποτα άλλο!
 4. Όταν προστεθεί μια ακτίνα 5% το κεντρικό σημείο της καμπύλης θα ήταν 46 cm από την υποθετική γραμμή μεταξύ των σημείων
 5. Αν και η διάσταση από σημείο σε σημείο παραμένει η ίδια, το μήκος του ιμάντα αυξάνεται επειδή είναι τώρα το μήκος της καμπύλης
 6. Τώρα όταν εφαρμόζεται τάση το αποτέλεσμα είναι να τραβηχτεί αυτή η πλευρά σε μια ευθεία γραμμή
 7. Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση μεταξύ των αντίθετων πλευρών αυξάνεται, τεντώνοντας έτσι το πανί σκίασης.


Όλα είναι λίγο μπερδεμένα; Όλα θα βγάλουν νόημα όταν κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα και δείτε το animation της σύσφιξης των εντατήρων που τεντώνουν το πανί σκίασης.
Video Thumbnail

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Αυτός ο πελάτης αρχιτέκτονας μας είπε, με απόλυτη σαφήνεια, ότι ήξερε περισσότερα από εμάς για τη μέτρηση των πανιών σκίασης.
Αυτός ο πελάτης που δεν ήξερε καθόλου για τα πανιά σκίασης ακολούθησε τις οδηγίες μας!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΒΗΜΑ 1: Όταν έχετε την πρώτη σας ιδέα και το πρόχειρο σχέδιό σας, χρησιμοποιήστε το online σύστημα προσφοράς για να πάρετε μια κατά προσέγγιση ιδέα του κόστους του πανιού σκίασης.
ΒΗΜΑ 2: Μόλις δημιουργήσετε το τελικό σας σχέδιο, χρησιμοποιήστε αυτές τις διαστάσεις για μια άλλη πιο ακριβή εκτίμηση του κόστους
ΒΗΜΑ 3: Αυτή είναι η πιο σημαντική προσφορά. Αφού όλες οι τοποθετήσεις σας είναι στη θέση τους, έτοιμες για το πανί σκίασης, πάρτε μετρήσεις για την τελική προσφορά
Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι μετρήσεις να γίνονται από το εσωτερικό κάθε σημείου τοποθέτησης όπως φαίνεται παραπάνω. Αποφύγετε τη χρήση σπάγκου (μπορεί να τεντωθεί) ή μετροταινίας (θα κρεμάσει), αντί να χρησιμοποιήσετε σπάγκο οικοδόμων ή λέιζερ. Η τάση είναι κρίσιμη, οπότε λίγο πολύ κοντό είναι εντάξει, πολύ μακρύ είναι καταστροφή.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΔΙΑ ΣΚΙΑΣΜΟΥ 3 ΕΩΣ 8 ΠΛΕΥΡΩΝ

Τα έξι σχήματα πανιών σκίασης είναι οδηγοί για τα σημεία από τα οποία χρειαζόμαστε μετρήσεις. ΔΕΝ είναι ενδεικτικά του τελικού σχήματος του πανιού σκίασης, το οποίο καθορίζεται από τη δική σας συμβολή.
Απαιτούμε οι μετρήσεις να είναι σε κάτοψη (κοιτάζοντας από ψηλά).

Πάντοτε το σημείο Α βρίσκεται πάνω αριστερά και στη συνέχεια το Β στα δεξιά και συνεχίζετε δεξιόστροφα. Όταν πρόκειται για 5 ή περισσότερες πλευρές, είναι σημαντικό το σημείο Β να μπορεί να συνδεθεί απευθείας με όλα τα άλλα σημεία, για παράδειγμα το σημείο Β που συνδέεται με το Δ μέσω του Γ δεν είναι σωστό.

Μερικές φορές, όταν λαμβάνετε μια προσφορά, θα λάβετε μια τιμή μηδέν αυτό συμβαίνει επειδή μια διάσταση ήταν λανθασμένη. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια σειρά από τρίγωνα για να κατασκευάσει το σχήμα. Αν κάποιο τρίγωνο έχει 2 πλευρές με συνδυασμένο μήκος μικρότερο από την τρίτη πλευρά, τότε δεν υπάρχει τρίγωνο για υπολογισμό.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ

Κάντε κλικ στην εικόνα στα αριστερά (ή πάνω σε ένα τηλέφωνο) για να δείτε τα σημεία για τα οποία χρειαζόμαστε τις μετρήσεις - την περιοχή με πράσινο χρώμα. Όταν επιλέξετε "επίδομα", θα κάνουμε το πανί σύμφωνα με την περιοχή με το κίτρινο χρώμα.

Κατεύθυνση της τάσης!

Έτσι υπολογίζεται το επίδομα. Στο διάγραμμα ενός ορθογωνίου η κατεύθυνση της τάνυσης είναι προφανής, όπως θα ήταν και σε ένα τρίγωνο, αλλά οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το λογισμικό του υπολογιστή μας για να το υπολογίσει, γι' αυτό σας συμβουλεύουμε να το αφήσετε σε εμάς.

Επιπλέον 3%!

Τη στιγμή που θα κάνετε την παραγγελία, και όχι νωρίτερα, θα σας προσφερθεί η δυνατότητα να μειώσουμε τις συνολικές διαστάσεις κατά 3%. Αυτό το επιλέγουν όλοι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες μας και περίπου το 75% των πελατών λιανικής. Αυτή η μείωση παρέχει ένα επιπλέον στοιχείο για την τάνυση του πανιού και επιτρέπει την εκ νέου τάνυση με την πάροδο του χρόνου. Ειλικρινά καθιστά πιο δύσκολη την εγκατάσταση, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣΣτα αριστερά (ή παραπάνω) υπάρχουν τρεις εικόνες.

Η επάνω είναι η εισαγωγή του πελάτη στο σύστημα προσφορών για ένα μεγάλο πανί σκίασης 8 όψεων.

Η επόμενη είναι το CAD που παρήγαγε το σύστημά μας για να το ελέγξει ο πελάτης πριν κατασκευάσουμε το πανί.

Η τελευταία είναι του τελικού πανιού σκίασης.

Κάντε κλικ στις δύο κάτω για να δείτε εικόνες σε πλήρες μέγεθος.

Κοιτάξτε προσεκτικά στο CAD για τις γραμμές με 32 δίπλα τους, σε αυτές θα μπουν οι εντατήρες, αλλά αυτό που θα παρατηρήσετε είναι η θέση της γραμμής που είναι προς την κατεύθυνση της τάσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Θα δείτε ότι αυτή η κατεύθυνση της τάσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον υπολογιστή. Θα παρατηρήσετε επίσης πώς το Β συνδέεται με όλα τα σημεία.
Ελπίζουμε αυτή η σελίδα να σας βοήθησε. Παρακαλούμε δείτε επίσης τις ενότητες "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΑΛΙΩΝ" και "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΛΙΩΝ ΣΑΛΙΩΝ" στο στοιχείο μενού ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

All material appearing on this page (content) is protected by copyright under Copyright laws and is the property of Sail Shade World Pty Ltd, Ulpia GmbH or the party credited as the provider of the content. You may not copy, reproduce, distribute, publish, display, perform, modify, create derivative works, transmit, or in any way exploit any such content, nor may you distribute any part of this content over any network, including a local area network, sell or offer it for sale, or use such content to construct any kind of database. You may not alter or remove any copyright or other notice from copies of the content on any of Ulpia's websites. Copying or storing any content except as provided above is expressly prohibited without prior written permission of the Ulpia GmbH or the copyright holder identified in the individual content's copyright notice.

image and link to professional-webdesign.org