Selected
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language
 • Change language

 

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΤΙΟΥ

Παρακαλούμε δείτε το μικρό μας βίντεο για το ζευγάρι που αποκτά ένα πανί σκίασης


Βλέπετε αυτή τη σελίδα!

Έτσι, έχετε ξεκινήσει το ταξίδι και ίσως έχετε ήδη μια ιδέα για το πού θέλετε να τοποθετήσετε το πανί.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας καθώς σχεδιάζετε το πανί σκίασης 1. Τι ώρες της ημέρας θα έχει τη μεγαλύτερη χρήση
 2. Ποιά κατεύθυνση και γωνία έχει η θέση του ήλιου κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών
 3. Πού και σε τι θα στερεώσετε το πανί, αυτά τα σημεία στερέωσης θα καθορίσουν το σχήμα
 4. Τα πανιά σκίασης δεν είναι αδιάβροχα αλλά η βροχή θα "φύγει" από αυτά τρέχοντας προς το χαμηλότερο σημείο αλλά πρέπει να υπάρχει πτώση 20% *Διαβάστε την ενότητα για τα αδιάβροχα πανιά
 5. Εξετάστε τα υψηλά και τα χαμηλά σημεία
 6. Θέλετε να υπάρχει συστροφή στο πανί;
 7. Μόνιμο ή να το κατεβάζετε σε κακές καιρικές συνθήκες / χειμώνα;


Αν δεν είστε σίγουροι για την εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα μας με τα άλμπουμ στο Facebook, έχουμε επίσης πολλές φωτογραφίες στην αρχική μας σελίδα και μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο Google για "Εικόνες πανιών σκίασης"

FACEBOOK

Πιθανά σημεία τοποθέτησης για πανιά σκίασηςΜην ξεχνάτε ότι έχετε να κάνετε με πανιά! Ασκούν μεγάλο φορτίο στο πλαίσιο της ανάγκης να είναι τεντωμένα και το φορτίο αυτό μπορεί να αυξηθεί με ισχυρούς ανέμους.

Με την κατάλληλη εγκατάσταση αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Μπορείτε να συνδέσετε ένα πανί σκίασης με:-
 1. Στύλους
 2. Τοίχους
 3. Πλαίσιο
 4. Καφασωτά
 5. Δέντρα
 6. Στήλες σε αίθριο ή κατάστρωμα.


Λίγο πιο κάτω στη σελίδα έχουμε ενότητες για κάθε μία από τις επιλογές σύνδεσης.
Poles size graph

Σύνδεση πανιού σκίασης με στύλουςΚατ' αρχήν οι στύλοι πρέπει να είναι στρογγυλοί και να είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα. Εάν πρόκειται για ακατέργαστο χάλυβα, θα πρέπει να είναι είτε γαλβανισμένοι είτε βαμμένοι με πούδρα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης καλός, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι 304 ή 316 marine grade. Η διάμετρος του στύλου βασίζεται στην επιφάνεια του πανιού σκίασης και στις συνθήκες ανέμου, όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα. Το πάχος του τοιχώματος είναι σημαντικό, δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 0,25 ίντσες/6,35 χιλιοστά. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε έναν κοχλία ματιού, συγκολλήστε τον στον στύλο και στα δύο άκρα, αλλά συνιστούμε να συγκολληθεί μια προεξοχή πάνω στον στύλο, όπως φαίνεται εδώ .

Δεν προτιμούμε τους στύλους αλουμινίου, καθώς το υπόγειο τμήμα του στύλου θα διαβρωθεί πολύ γρήγορα για την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του πανιού.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξύλινους στύλους, το μόνο διαθέσιμο και κατάλληλο ξύλο είναι η βελανιδιά, ένα ξύλο φυσικά ανθεκτικό στη σήψη και τα έντομα, επιτυγχάνει αντοχή στη σήψη έως και 25 χρόνια όταν βρίσκεται στο έδαφος και πάνω από 100 χρόνια όταν διατηρείται πάνω από το έδαφος. Για τους στύλους σας από βελανιδιά είναι καλύτερο να είναι τετράγωνοι παρά στρογγυλοί, πρέπει να έχουν διπλάσιο πάχος από την καθορισμένη διάμετρο για τους χαλύβδινους στύλους. Θα χρειαστείτε έναν κοχλία ματιού για να συνδεθείτε με τους εντατήρες, αυτός θα πρέπει να είναι 3/8 ιντσών/10mm για να είναι συμβατός με τα εξαρτήματά μας. Το φορτίο πρέπει να κατανεμηθεί, γι' αυτό προτείνουμε στο άκρο του κοχλία να χρησιμοποιήσετε μια υπερμεγέθη ροδέλα από ανοξείδωτο χάλυβα έως και 3 ίντσες/75mm.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

Σύνδεση πανιού σκίασης με τοίχουςΟ καλύτερος τρόπος για να συνδέσετε ένα πανί σκίασης σε τοίχο από τούβλα, τσιμέντο ή πέτρα είναι με τη χρήση αγκυρόβιδων ή αγκυρών διαστολής. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
 1. Καθορίστε τη θέση και το ύψος στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το πανί σκίασης στον τοίχο.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν ανιχνευτή καρφιών ή χτυπήστε τον τοίχο για να εντοπίσετε συμπαγείς περιοχές του τοίχου όπου μπορείτε να στερεώσετε με ασφάλεια το πανί σκίασης.
 3. Μαρκάρετε τις θέσεις στον τοίχο όπου θα τοποθετήσετε τις βίδες αγκύρωσης ή τα αγκύρια διαστολής. Βεβαιωθείτε ότι τα σημάδια είναι οριζόντια και ομοιόμορφα τοποθετημένα μεταξύ τους.
 4. Ανοίξτε πιλοτικές οπές στις σημειωμένες θέσεις στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι τοιχοποιίας. Το μέγεθος του τρυπανιού θα πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο των αγκυρόβιδων ή των αγκυρίων διαστολής που θα χρησιμοποιήσετε.
 5. Ενσωματώστε τα μπουλόνια αγκύρωσης ή τα αγκύρια διαστολής στις πιλοτικές οπές. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του τοίχου.
 6. Συνδέστε έναν βραχίονα στήριξης ή ένα κοχλία ματιού σε κάθε κοχλία αγκύρωσης ή αγκύριο διαστολής, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες βίδες ή μπουλόνια.
 7. Σφίξτε με ασφάλεια τα στηρίγματα στερέωσης ή τους κοχλίες ματιού για να διασφαλίσετε ότι είναι σταθερά στερεωμένα στον τοίχο.


Παρακαλούμε ανατρέξτε στη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

Σύνδεση πανιού σκίασης σε σανίδες πρόσοψηςΗ σύνδεση ενός πανιού σκίασης σε μια σανίδα περιμετρικής επένδυσης απαιτεί μια ασφαλή και σταθερή μέθοδο στερέωσης. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε:
 1. Καθορίστε τη θέση και το ύψος στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το πανί σκίασης με τη σανίδα της πρόσοψης.
 2. Εντοπίστε τα δοκάρια πίσω από τη σανίδα περιμετρικής με τη χρήση ενός ανιχνευτή καρφιών ή με χτύπημα της σανίδας. Σημειώστε τις θέσεις πάνω στην σανίδα περιμετρικής επένδυσης όπου θα εγκαταστήσετε τα στηρίγματα στερέωσης ή τα βιδωτά μάτια.
 3. Ανοίξτε πιλοτικές οπές στις σημειωμένες θέσεις της σανίδας περιμετρικής, φροντίζοντας να χτυπήσετε τα δοκάρια. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι που ταιριάζει με το μέγεθος των βιδών ή των μπουλονιών που θα χρησιμοποιήσετε.
 4. Συνδέστε τα στηρίγματα ή τα βιδωτά μάτια τοποθέτησης στην σανίδα περιμετρικής με τις κατάλληλες βίδες ή μπουλόνια. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στερεωθεί με ασφάλεια στα δοκάρια.
 5. Αν η σανίδα περιμετρικής επένδυσης είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ υλικό ή αν ανησυχείτε για τη σταθερότητα, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενισχύσετε τα σημεία στερέωσης με μια πλάκα στήριξης. Κόψτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή μια μεταλλική πλάκα ώστε να χωράει πίσω από τη σανίδα περιμετρικής και στερεώστε την στα δοκάρια με βίδες ή μπουλόνια.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προσάρτηση ενός πανιού σκίασης σε μια σανίδα περιμετρικής επένδυσης μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στην σανίδα και ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά εάν δεν εγκατασταθεί σωστά. Συνιστάται να συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή εάν δεν είστε σίγουροι για τον καλύτερο τρόπο σύνδεσης του πανιού σκίασης σε μια σανίδα περιμετρικής. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η σανίδα της πρόσοψης είναι δομικά ικανή να υποστηρίξει το βάρος και την τάση του πανιού σκίασης πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

Σύνδεση ενός πανιού σκίασης με τα πλαϊνάΗ σύνδεση ενός πανιού σκίασης σε έναν τοίχο με πλαϊνά απαιτεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε:
 1. Καθορίστε τη θέση και το ύψος στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το πανί σκίασης στον τοίχο.
 2. Εντοπίστε τα καρφιά πίσω από τα πλαϊνά χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή καρφιών ή χτυπώντας τον τοίχο. Σημειώστε τις θέσεις στον τοίχο στις οποίες θα εγκαταστήσετε τα στηρίγματα ή τους κοχλίες στερέωσης.
 3. Ανοίξτε πιλοτικές οπές στις σημειωμένες θέσεις στον τοίχο, φροντίζοντας να χτυπήσετε τα καρφιά. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι που ταιριάζει με το μέγεθος των βιδών ή των μπουλονιών που θα χρησιμοποιήσετε.
 4. Στερεώστε τα στηρίγματα ή τα βιδωτά μάτια στον τοίχο χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες βίδες ή μπουλόνια. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στερεωθεί με ασφάλεια στα καρφιά.
 5. Εάν τα πλαϊνά είναι κατασκευασμένα από βινύλιο ή άλλα ελαφριά υλικά, ενδέχεται να χρειαστεί να ενισχύσετε την περιοχή πίσω από τα πλαϊνά με μια πλάκα στήριξης. Κόψτε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή μεταλλική πλάκα ώστε να χωράει πίσω από τα πλαϊνά και στερεώστε το στα καρφιά με βίδες ή μπουλόνια.


Παρακαλούμε μεταβείτε στη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

Σύνδεση πανιού σκίασης με δέντραΓια να συνδέσετε τα πανιά σκίασης σε δέντρα χρησιμοποιώντας έναν ιμάντα παλάμης με αγκράφα σε κάθε άκρο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 1. Επιλέξτε έναν ισχυρό και φαρδύ ιμάντα παλάμης με αγκράφες σε κάθε άκρο.
 2. Καθορίστε το ύψος και τη θέση στην οποία θέλετε να στερεώσετε το πανί σκίασης στο δέντρο. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει το βάρος και την ένταση του πανιού σκίασης.
 3. Περιτυλίξτε τον ιμάντα παλάμης γύρω από τον κορμό του δέντρου, εξασφαλίζοντας ότι περνάει δύο φορές γύρω από το δέντρο για μεγαλύτερη σταθερότητα.
 4. Ρυθμίστε τη θέση των αγκράφων για να διασφαλίσετε ότι βρίσκονται στο ίδιο ύψος και ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους.
 5. Συνδέστε τις δύο αγκράφες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια αγκύλη D. Βεβαιωθείτε ότι ο κρίκος D είναι καλά στερεωμένος, ενώνοντας τις δύο πόρπες στα σημεία πρόσδεσής τους.
 6. Αυτό γίνεται τώρα ένα σημείο στερέωσης για το πανί σκίασης.


Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

Σύνδεση πανιού σκίασης με κολώνες σε αίθριοΓια να συνδέσετε ένα πανί σκίασης με κολώνες σε μια βεράντα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
 1. Καθορίστε τη θέση και το ύψος στο οποίο θέλετε να συνδέσετε το πανί σκίασης με τις κολώνες.
 2. Επιθεωρήστε τις κολώνες για να βεβαιωθείτε ότι είναι δομικά υγιείς και ικανές να αντέξουν το βάρος και την ένταση του πανιού σκίασης.
 3. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να προσδιορίσετε την περιφέρεια της κολόνας όπου θα στερεώσετε το πανί σκίασης.
 4. Αγοράστε βραχίονες στήλης ή υλικό στερέωσης ειδικά σχεδιασμένο για τη στερέωση πανιών σκίασης σε κολώνες. Βεβαιωθείτε ότι τα στηρίγματα είναι κατάλληλα για το μέγεθος και τον τύπο της κολώνας που διαθέτετε.
 5. Εγκαταστήστε τα στηρίγματα στήλης στις κολώνες στα επιθυμητά σημεία στερέωσης. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη σωστή εγκατάσταση.
 6. Μόλις οι βραχίονες στερεωθούν με ασφάλεια στις κολώνες, συνδέστε το πανί σκίασης σε αυτές χρησιμοποιώντας το κατάλληλο υλικό, όπως καραμπίνερ ή αγκύλες.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος και το υλικό που χρησιμοποιείται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του πανιού σκίασης και τον ειδικό σχεδιασμό των στηλών της βεράντας σας. Συνιστάται να συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή εάν δεν είστε σίγουροι για τον καλύτερο τρόπο σύνδεσης του πανιού σκίασης με τις κολώνες βεράντας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι οι κολώνες είναι δομικά ικανές να αντέξουν το βάρος και την ένταση του πανιού σκίασης πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Παρακαλούμε μεταβείτε στη σελίδα Οδηγός εγκατάστασης για οδηγίες.

All material appearing on this page (content) is protected by copyright under Copyright laws and is the property of Sail Shade World Pty Ltd, Ulpia GmbH or the party credited as the provider of the content. You may not copy, reproduce, distribute, publish, display, perform, modify, create derivative works, transmit, or in any way exploit any such content, nor may you distribute any part of this content over any network, including a local area network, sell or offer it for sale, or use such content to construct any kind of database. You may not alter or remove any copyright or other notice from copies of the content on any of Ulpia's websites. Copying or storing any content except as provided above is expressly prohibited without prior written permission of the Ulpia GmbH or the copyright holder identified in the individual content's copyright notice.

image and link to professional-webdesign.org